Audemars Piguet

is a Swiss manufacturer of luxury mechanical watches and clocks, headquartered in Le Brassus, Switzerland. The company was founded by Jules Louis Audemars and Edward Auguste Piguet in the Vallée de Joux in 1875, acquiring the name Audemars Piguet & Cie in 1881. The company has been family-owned since its founding.


Audemars Piguet is a highly regarded watch manufacturer. The company is best known for introducing the Royal Oak wristwatch in 1972, which helped the brand rise to prominence within the watchmaking industry. One of Audemars Piguet's early achievements was creating the world's first minute-repeating movement for wristwatches in 1892. In addition, the company developed the first skeleton watch in 1934 and has manufactured some of the thinnest watches in the world, such as the 1986 ultra-thin automatic tourbillon wristwatch (Calibre 2870).


Remastered 1

Royal Oak Tourbillon Chronograph Openworked

Classique lépine

Het oorspronkelijke ontwerp van dit horloge komt uit 1940. De ontwerperds van Audemars Piguet hebben het orginele ontwerp gepakt en daar de moderne techniek in gezet van vandaag. Dit horloge is gemaakt van 'stainless steel' met een bezel, kroon en 'pushpieces' 18 karaat 'pink gold' met een polsband van 'hand-stitched' licht bruin kalfs huid.

Er zijn van dit horloge 100 exemplaren gemaakt, een best exclusief horloge dus. In dit horloge zijn 299 onderdelen gebruikt en zijn 28 juwelen verwerkt. Op dat horloge kan je de uren, minuten en secondes zien. Dit horloge is gemaakt van een satijn geborstelde zwarte wijzerplaat en de band is gemaakt van keramiek en titanium

Gemaakt van 18 karaat 'roze goud' en een glasplaatje van saffier kristal. Dit is een ouderwets zakhorloge gemaakt van 637 onderdelen en waar 37 juwelen in zijn verwerkt. Er zit een kalender in, een 'minute repeater' je kan er de uren op zien, de minuten en ook de seconden.